fbpx

De wereld wordt complexer en veranderingen volgen elkaar steeds sneller op. Als bedrijf/organisatie moet je daarin mee, of je wilt of niet, om bij de tijd te blijven. Om die veranderslagen te kunnen blijven maken zijn bevlogen medewerkers broodnodig.

LMI laat organisaties beter renderen door de mensen te versterken; wij werken met name met directie en management. Adviseren of het werven van personeel vallen buiten ons werkveld. Toch kan ik vanuit ervaring wel iets te zeggen over het aantrekken van dergelijke bezielde en gedreven medewerkers.

Waaraan herken ik haar/hem?
Wat maakt een medewerker bevlogen? Deze medewerker zit lekker in z’n vel, is enthousiast, geïnspireerd, stopt veel energie in het werk en neemt collega’s op sleeptouw. En een bevlogen medewerker blijft bevlogen door zelfmotivatie!

Dat hij/zij goede resultaten boekt is niet direct vanzelfsprekend maar op de langere termijn wel belangrijk om een bevlogen medewerker te (kunnen) blijven. Let er daarom goed op dat een nieuwe medewerker in staat is om de functie goed uit te voeren.

Hoe trek ik de gewenste medewerkers aan?
Hoewel zelfmotivatie de sleutel tot bevlogenheid is, moet je als werkgever wel de juiste voedingsbodem bieden:

  • Zorg voor een sterk motiverende missie en visie: Mensen willen onderdeel zijn van een groter geheel; iets dat zij in hun eentje niet voor elkaar boksen;
  • Zorg voor een goede, positieve werksfeer. Een leuk team waarin iedereen elkaar ook helpt is goud waard;
  • Zorg voor een prettige werkomgeving: Een schoon en opgeruimd pand met voldoende licht en met apparatuur die werkt. Repareer direct wat stuk gaat.

Als je sollicitanten uitnodigt voor een gesprek zal bovenstaande hen helpen om enthousiast te worden.

Tot slot het belangrijkste: Zorg dat je zelf bevlogen bent!!!
Immers, hoe kan iemand bevlogen raken en blijven als jij dat als leidinggevende zelf niet (meer) bent?

De vraag van de week luidt dan ook: Hoe bevlogen ben jij?

Graag tot de volgende blog,
Edwin Hoek

 

Wil je jezelf verder ontwikkelen als Leider?

Maak dan kennis met de verschillende facetten van Leiderschap.
Download dan nu ons GRATIS eBook: De Effectieve Leider – Persoonlijk Leiderschap