fbpx

Een bloeiend bedrijf!

 

Enkele jaren geleden kwam ik via een enthousiaste klant aan tafel bij een producent van planten.

Deze heeft daarvoor prachtige, volledig geautomatiseerde warenhuizen die op dat moment net van de nieuwste snufjes waren voorzien. Na het planten gaan de planten op grote bakken de kassen in waar zij, passend bij hun omvang, van de juiste temperatuur, luchtvochtigheid, voedingstoffen, etc. worden voorzien. Zodra verkocht worden de planten ook automatisch uitgeselecteerd zodat ze snel kunnen worden ingepakt en verscheept. Een heuse fabriek dus.

Het scepter wordt er gezwaaid door een ware ondernemer met een enorme passie voor de planten en een nimmer aflatende drive om de kwaliteit verder te verhogen. Uitdagingen waren en zijn er te over: Enorme prijsdruk door economische recessie, hoge gasprijzen, wisselingen van personeel, kwaliteit en variëteit van stekken, en collega-producenten die planten van weliswaar mindere kwaliteit op de markt dumpen.

Samen zijn we de reis gestart op basis van een LMI Effectief Persoonlijk Leiderschap programma. Voor veel vragen en uitdagingen werd daarbij een (soms eenvoudige) oplossing gevonden. Enkele kleine voorbeelden zijn:

Onjuiste leveringen niet accepteren en direct weer door de expediteur laten meenemen zodat ze op de werkvloer niet in de weg staan en gesteggel wordt voorkomen.

Personeel dat aan de lopende band werkt via schermen informeren zodat zij hun werktempo en de productiviteit kunnen optimaliseren.

Deze klant bezoek ik nog regelmatig. Je moet weten dat wij eerder bespraken dat hij gezien de enorme prijsdruk de productie verder wilde verhogen zonder verder uit te breiden (want daarvoor was de ruimte er niet). Laatst verraste hij mij met een fantastische vondst: Door kleine, vernuftige aanpassingen in de manier van werken had hij het voor elkaar gekregen om 15 tot 20 percent meer planten op een bak te plaatsen!

Natuurlijk mag ik hier niet verklappen wat hij exact deed, maar als je weet dat planten voldoende ruimte en licht nodig hebben om te groeien, en dat vochtigheid en het elkaar raken van planten tot ziekten en verminderde kwaliteit kan leiden, dan is denk ik wel duidelijk dat hij een fantastische prestatie heeft geleverd. Ik was dan ook ZEER onder de indruk. Zijn totale productie is nu verhoogd met zo’n 15% op een totaal van miljoenen planten en zijn kostprijs is lager dan ooit bij gelijke of zelfs hogere kwaliteit.

Het spreekt voor zich dat ik gepast trots ben op deze man, zijn overwinning en zijn enthousiasme. Het raakte mij daarom des te meer toen hij zei ‘… dit is het resultaat van de gesprekken die wij hadden, waarin je mij duidelijk maakte dat er een oplossing moest zijn.’ En daar doen we het voor!

onze 5 pijlers
gaan voor jou
het verschil maken!

LAAGDREMPELIG

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

IN JOUW OMGEVING

ZAKELIJK & PRIVÉ

RESULTAAT GARANTIE