fbpx

Groei van mensen en organisatie

 

Rabelink Logistics in Wehl groeit. Om ook in de toekomst wendbaar te zijn, zet de organisatie in op nieuw leiderschap. Samen met LMI Nederland werkt Rabelink aan een dynamisch evenwicht tussen de ‘top-down’ aansturing en de ‘bottom-up’ feedback.

DE SITUATIE
Wereldwijd is Rabelink Logistics bekend als complete logistieke partner voor bedrijven. Investeren in mensen en materieel is de sleutel voor de groei van het bedrijf. Alwin Schweckhorst is een tevreden directeur, maar de groei vraagt ook om organisatorische aanpassingen en een professionaliseringsslag.

“Toen ik met LMI sprak over leiderschap was dit heel herkenbaar en actueel vanwege recente wijzigingen in het managementteam. We wilden duidelijkheid over rollen en taken én streefden ernaar dat de organisatiedoelen als een olievlek door het hele bedrijf zouden gaan leven.”

ONTWIKKELPROGRAMMA
Rabelink Logistics ging aan de slag met een maatwerktraject van een jaar. Dit bestond uit een individueel en overkoepelend programma voor de directie en het managementteam. Schweckhorst: “De succesfactor is de mens en verandering begint bij jezelf. Daarom heb ik naast de MT-leden ook zelf het Effectief Persoonlijk Leiderschap-ontwikkelprogramma gevolgd.“

“Tijdens het traject leer je jezelf beter kennen, je leert te focussen, delegeren, motiveren en stimuleren. Dit werd vertaald naar de praktijk en naar succesfactoren. De leidinggevenden werken nu met meer structuur en opereren minder op hun eigen eiland.”

RESULTATEN
De manier van werken is sinds het traject veranderd. Schweckhorst is dan ook zeer enthousiast over zijn mensen. “Als je de touwtjes loslaat, ontstaat soms het grootste effect. Verantwoordelijkheden liggen lager in de organisatie. Je ziet dat mensen lekker in hun vel zitten, meer focus hebben, efficiënter werken en er is een open communicatiestructuur. Hierdoor ontstaan kruisbestuivingen en de mooiste ideeën.”

“Om organisatorisch klaar te zijn voor meer groei in de toekomst, werken we verder aan de ontwikkeling van medewerkers. De volgende stap is een Effectief Persoonlijk Productiviteit-programma voor de blokhoofden en teamleiders en het Effectief Strategisch Leiderschap-programma voor mijzelf!”

Dat leiderschap te ontwikkelen is, blijkt ook uit ons succes bij deze klant.
Wil je meer weten? Bel ons gerust voor een persoonlijke toelichting!

 

onze 5 pijlers
gaan voor jou
het verschil maken!

LAAGDREMPELIG

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

IN JOUW OMGEVING

ZAKELIJK & PRIVÉ

RESULTAAT GARANTIE