fbpx

Meer balans in je leven?

 

Op de vraag aan een bedrijfsleider binnen een productiebedrijf wat hij graag zou willen veranderen was het antwoord ‘minder willen werken’. Waarom doe je dat dan niet? ‘Ik moet er wel bij zijn want anders gaat het niet goed’. Dus je kan ook niet op vakantie? ‘Als ik ze goede instructies geef dan kan dat net, maar als ik dan terug ben is het eerst weer puinruimen’.

Wellicht een zwaar geval, maar hoe vaak zeggen we niet. ‘Ik doe het zelf wel even want dan gaat het veel vlugger’ of ‘als ik het zelf doe dan weet ik zeker dat het goed gaat’. Allemaal waar en het gevolg is dat onze eigen werkzaamheden blijven liggen en dan wordt het ’s avonds toch weer veel later dan gepland of we gebruiken het weekend om de achterstand weer in te halen.

Het kan ook anders. Het sleutelwoord is delegeren (is het overdragen van bevoegdheden). Dit klinkt eenvoudig maar heeft vaak meer voeten in aarde dan in eerste instantie wordt gedacht. Wat zijn je doelen, waar liggen je prioriteiten, welke bevoegdheden ga je overdragen, durf je deze echt los te laten. Allemaal vragen waar je over nagedacht moet hebben om delegeren daadwerkelijk tot een succes te maken.

Al deze vragen zijn in het LMI programma Effectief Persoonlijk Leiderschap met deze bedrijfsleider behandeld en hij heeft zijn doel behaald. Hij besteedt minder tijd aan zijn werk, meer tijd aan zijn gezin en heeft ook nog tijd om meer te gaan sporten. En op zijn werk bereikt hij, ondanks dat hij er minder tijd aan besteed, veel meer dan in de oude situatie.

Er is in dit geval sprake van een win-win-win-win situatie. De bedrijfsleider blij omdat hij minder tijd aan werken besteed, zijn gezin blij omdat hij meer bij hen kan zijn, de werknemers blij omdat hun baas een veel beter humeur heeft gekregen en de werkgever blij met een hogere productiviteit. Zo is er een veel betere balans ontstaan.

Wil je meer over deze klant weten? Neem dan gerust even contact met ons op.

De effectieve leider - Persoonlijk Leiderschap - eBook download

onze 5 pijlers
gaan voor jou
het verschil maken!

LAAGDREMPELIG

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

IN JOUW OMGEVING

ZAKELIJK & PRIVÉ

RESULTAAT GARANTIE