fbpx

Persoonlijk leiderschap ontwikkelen – LMI EPL

 

Wil je als mens en leider groeien en privé en zakelijk meer succesvol zijn? Je bent zeker niet de enige! Veel mensen willen als persoon groeien en blijvend succesvol zijn. Vaak ontbreekt de kennis over hoe ze dit praktisch kunnen aanpakken. Het LMI EPL programma is wereldwijd werkelijk beroemd en helpt je Effectief Persoonlijk Leiderschap (EPL) ontwikkelen!

LMI EPL folder CTA - Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap in de dagelijkse praktijk

Succesvolle mensen zijn mensen die stap-voor-stap voortgang boeken bij het realiseren van wat voor hen belangrijk is. Zij dragen en maken een succesvol gezin, een succesvolle maatschappij, en een succesvol bedrijf. De vraag is dus wat mensen succesvol maakt. Daarvoor is persoonlijk leiderschap echt nodig! Persoonlijk leiderschap draait om het heft in eigen handen hebben; om bewust leiding te geven aan je persoonlijke leven.

Van nature beoefen je ongetwijfeld al in meer of mindere mate persoonlijk leiderschap. Mogelijk heb je zelfs al alles bereikt wat je wilde. In alle gevallen helpt het LMI EPL ontwikkelprogramma om je inzichten, zelfkennis en levenservaringen te verdiepen en te verrijken; om jouw persoonlijke puzzel perfect te leggen.

Soms wordt persoonlijk leiderschap verward met functioneel leiderschap, waarbij je leidinggeeft aan anderen. Persoonlijk leiderschap is een noodzakelijke basis voor functioneel leiderschap: Hoe beter je leidinggeeft aan je eigen persoonlijke ontwikkeling en functioneren, des te beter je de ontwikkeling en het functioneren van anderen kunt leiden.

Als leider in je eigen leven ben je zelfverzekerd, ondernemend, integer, vriendelijk en liefdevol. Met persoonlijk leiderschap maak je dromen werkelijkheid en je

 • hebt een persoonlijke missie,
 • staat positief in het leven,
 • leert en ontwikkelt elke dag,
 • werkt vruchtbaar samen,
 • bent productiever,
 • hebt een goede werk-privé balans, en
 • zit lekker in je vel.

Je begrijpt jezelf dan beter en bent als mens meer succesvol. Daardoor zul je ook anderen beter begrijpen en hen kunnen helpen om meer succesvol te worden. Denk dan aan gezinsleden, teamleden of andere collega’s die jouw voorbeeld graag willen volgen. Zo maak je met goed persoonlijk leiderschap jezelf, je gezin, je team en je bedrijf meer succesvol.

Ken je succesvolle persoonlijke leiders? Dan zul je die in deze beschrijving herkennen! Lees hieronder hoe een persoonlijk leiderschap het beste ontwikkeld kan worden. We hebben daarin veel mensen meer succesvol helpen worden en we vinden het leuk om ook jou op de goede weg te helpen!

Het LMI proces voor leiderschap ontwikkelen

LMI is al in 1966 opgericht. Die ruim 50 jaar hebben we goed benut: Jaarlijks lezen wij van LMI honderden boeken over leiderschap, management en persoonlijke effectiviteit en productiviteit. Wat nuttig lijkt testen we in eigen bedrijven uit en wat daarvan echt zoden aan de dijk zet komt in onze ontwikkel-programma’s terecht. Die zetten we in inmiddels meer dan 90 landen bij heel diverse organisaties in. En de leerpunten daarvan nemen we mee in nieuwere versies van onze programma’s. Zo borgen wij de kwaliteit.

Maar er is meer: Alle LMI ontwikkel-programma’s, dus ook het LMI EPL – Effectief Persoonlijk Leiderschap – programma, werken met het unieke LMI proces. Dat is een heel logisch en praktisch proces. Daarmee wordt het eenvoudig om anders tegen bepaalde zaken aan te gaan kijken en dingen anders te gaan doen. Terwijl je ‘gewoon je werk doet’! Het proces voorziet in zowel persoonlijke ontwikkeling als teambuilding. Daarmee ontwikkel je zowel nieuwe persoonlijke leiderschapsstijlen als hecht samenwerkende teams.

Het leukste hiervan is dat het heel krachtig is, bewezen werkt bij vrijwel iedereen en de mooiste resultaten helpt bereiken. Combineer dat met de passie voor mensen, bedrijven en resultaten van onze LMI collega’s in Nederland en wereldwijd. Dan begrijp je dat we dit iedereen, ook jou, heel erg van harte gunnen! En daarom doen we wat we doen.

We spreken trouwens bewust zelf niet van een cursus persoonlijk leiderschap, leiderschapscursus, of persoonlijk leiderschap training of opleiding. Die termen doen namelijk geen recht aan de bedrijfsbrede ontwikkeling en geweldige resultaten die het LMI proces brengt. Om het verschil duidelijk te maken en om verwarring te voorkomen spreken wij zelf van LMI ontwikkel-programma’s.

Video: Hoe een klant persoonlijk leiderschap heeft ontwikkeld

Soms vragen wij klanten om hun LMI ervaringen in een video te delen. Zo vonden wij Hans Berbée, manager bij Dehaco, bereid om over zijn ervaringen met het LMI EPL – Effectief Persoonlijk Leiderschap – programma te vertellen. Hierbij zijn video, die overigens hier ook direct via YouTube kan worden bekeken:

 

Hoe helpt LMI EPL persoonlijk leiderschap ontwikkelen?

Met het LMI EPL ontwikkel-programma ontdek je in de dagelijkse praktijk dat je heel speciaal bent. Je kunt namelijk direct heel veel meer bereiken dan je tot nu toe dacht. Met gezond leiderschap kun je meer bereiken in dezelfde tijd. Het werk kan nog veel leuker zijn. En door jezelf beter te kennen en door persoonlijke ontwikkeling kun je beter op omstandigheden inspelen. Daarbij zul je merken dat je leiderschap groeit, omdat je

 • een duidelijke missie en plan hebt,
 • zelfverzekerd en doelgericht werkt,
 • positiever en prettiger in de omgang bent,
 • een goede privé-werk balans hebt,
 • anderen beter begrijpt en steunt, en
 • voor anderen een voorbeeld bent.

Het is logisch dat je dit niet in één dag bereikt. Je bent immers ook niet in één dag geworden wie je nu bent! Daarom hebben alle LMI ontwikkel-programma’s een looptijd van drie maanden of meer. In die tijd kun je ook echt nieuwe manieren van denken en succesvol gedrag ontwikkelen.

Het LMI EPL – Effectief Persoonlijk Leiderschap ontwikkel-programma maakt je duidelijk wie je wilt zijn en wat je wilt bereiken. Ook motiveert het je om dit, over wat langere tijd, stap-voor-stap te bereiken. Omdat het zo hands-on is, stoelt op een halve eeuw praktijkervaring en wordt begeleid door zeer ervaren LMI professionals mag je gerust veel van EPL verwachten. Klanten boeken vaak indrukwekkende resultaten.

Hoe LMI rendement garandeert!

Wij werken met korte en resultaatgerichte begeleiding, individueel of als groep, op of naast de werkplek. Daarnaast is met name de dagelijkse inzet van de deelnemer van belang voor een vaak ongelooflijke groei. Het vergt dan meestal weinig tijd om er al snel heel veel tijd, mentale rust en productiviteit voor terug te krijgen. Ook omdat de begeleiding flexibel en zeer professioneel is; al onze collega’s zijn zelf ondernemer en hebben veel ervaring.

Als je investeert in persoonlijke ontwikkeling dan wil je zeker weten dat dit je bedrijf al direct rendement oplevert. We gaan daarom open met je in gesprek en we stellen vooraf vast wat het minimaal te boeken rendement zal zijn. De LMI ontwikkel-programma’s staan garant voor meetbare, praktische resultaten en zijn daarin zeldzaam. De uitgebalanceerde technieken in de LMI programma’s zorgen ervoor dat kennistoename direct wordt omgezet in authentiek persoonlijk leiderschap en resultaten.

Klanten

LMI werkt in Nederland met zeer diverse klanten, met name in het MKB. De logo’s van enkele van deze klanten geven je een indruk van die diversiteit en zie je hieronder.

Persoonlijk Leiderschap - Klanten van LMI Nederland

Door klanten bereikte resultaten

We geven graag aan welke resultaten LMI klanten met Effectief Persoonlijk Leiderschap (EPL) hebben geboekt. Hierbij daarom een korte impressie van wat LMI klanten zeggen:

 • LMI EPL heeft mij overtuigd en voorbereid om het familiebedrijf over te nemen
 • Van 23% naar 31% rendement omdat medewerkers mij zijn gaan nadoen
 • Ik begrijp mezelf nu beter, weet waar ik sta en waar ik naartoe ga
 • We produceren nu 15% meer terwijl ik dacht dat we aan het maximum zaten
 • Mijn houding en gedrag stimuleren de rest van de organisatie
 • Ik weet niet wat je hebt gedaan, maar [de deelnemer] doet nu wat ik verwacht
 • De werksfeer is enorm verbeterd doordat ik niet meer boos word
 • Door deze leiderschapscursus ben ik nu miljonair
 • Ik ben niet meer bang, waardoor ik beslissingen neem die puur vanuit mezelf komen
 • Door LMI EPL is de omzet vervijfvoudigd en heb ik een financieel adviseur aangenomen

Bovenstaande is overgenomen uit de eind-evaluaties van klanten. Daarin staat trouwens ook het volgende te lezen:

LMI Effectief Persoonlijk Leiderschap en je concurrentie

Hoe je met LMI EPL een meer complete leider wordt

Als complete leider heb je je zaken ook persoonlijk goed op orde, ongeacht je missie. Je kent en ontwikkelt jezelf en begrijpt daardoor ook anderen beter. Je hanteert heldere waarden en bent de sterke en onafhankelijke persoon wiens leiderschap men graag volgt. Zo stimuleer je mensen, bewust of onbewust. Het resultaat is dat ze grenzen verleggen en meer uit zichzelf halen.

Daarom ligt het Effectief Persoonlijk Leiderschap ontwikkel-programma aan de basis van het LMI Total Leader Concept. Samen verzorgen LMI EPP  en LMI EPL de persoonlijke ontwikkeling tot daadkrachtige ondernemers. Het geeft deze mensen als leidinggevende een soort natuurlijk charisma waardoor ze onbewust effectiever zijn.

Na het Effectief Persoonlijk Leiderschap programma ben je toe aan de volgende stap in het LMI Total Leader Concept! Die volgende stap betreft het ontwikkel-programma in de bovenliggende laag van de piramide: LMI EML – Effectief Motiverend Leiderschap!

LMI EPL folder CTA - Persoonlijk leiderschap